ماهی

ماهی آب شور ‌بررسی شرایط زندگی و نکات خریداری آن‌ها

ماهی اب شور در بین تمام ماهی‌های جهان بسیار معروف و محبوب هستند، این ماهی‌ها که اسم دیگرشان ماهی دریایی هم است، همینطور که از نامشان پیدا است در آب‌ های شور یافت می‌شوند و قادرند به حالت تنهایی یا گروهی زندگی کنند. ماهی آب شور انواع مختلفی دارد که برخی از گونه‌های آن‌ها را به عنوان ماهی تزیینی در آکواریوم‌ها نگه می‌دارند و برخی دیگر را صید خواهند کرد و می‌خورند. مدرسه ماهی آب شور اصطلاحی است که از به گروه‌هایی از ماهیان آب شور که در در محلی بزرگ با هم زندگی می‌کنند تعلق دارد.

آشنایی با ماهی آب شور

اکثر ماهیانی که در آب اقیانوس زندگی می‌کنند جزو ماهی آب شور طبقه بندی می‌شوند و می‌توانند بنا بر دما، میزان نمک، عمق و جریان آبی که نیاز دارند، در مناطق مختلفی زندگی کنند. این ماهی‌های آکواریومی و اقیانوسی در انواع مختلف و با طیف رنگی متفاوت وجود دارند.

عوامل بسیاری از جمله عمق و جریان آب، درجه حرارت، مقدار گیاهان دریایی و جلبک، سنگ، صخره و شن در تعیین محل زندگی ماهیان آب شور تاثیرگذار است. میزان نمک آب و غذاهایی که در آن وجود دارد نیز در تعیین محل زندگی ماهی‌ها موثر است.

رود آب شیرین و شور در مکانی به نام پای به هم می‌رسند و با هم مخلوط می‌گردند که این مکان نیز محل زندگی دسته‌ای دیگر از آبزیان است. موجودات ریز و میکروسکوپی مانند فیتوپلانکتون‌ها و انواع نهنگ‌ها و وال‌های بزرگ در اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند؛ ماهیان آب شور از جمله معروف ترین انواع این آبزیان هستند که می‌توانند هم در سطح آب و هم در اعماق اقیانوس زندگی کنند.

 ماهیان آب شور در بین افرادی که آکواریوم دارند بسیار محبوب‌اند و خرید و فروش آن‌ها زیاد است. همچنین بهتر است بدانید این ماهی‌ها با توجه به گونه خود، تغذیه مخصوص به خود را دارند و مکان زندگیشان نیز کمی با هم متفاوت است. در ادامه بیشتر با نوع تغذیه این ماهیان آشنا می‌شویم.

خرگوش ماهی دریایی

تغذیه ماهی آب شور

در حالت کلی ماهیان آب شور را از لحاظ نوع تغذیه ای که مصرف می‌کنند، به دو گروه ماهیان گیاهخوار و گوشتخوار تقسیم بندی می‌کنند. ماهیان گوشتخوار از دیگر آبزیان از جمله پلانکتون‌ها، سخت پوستان ریز، میگو و ماهیانی مانند کیلکا تغذیه می‌نمایند و همینطور به هیچ عنوان جلبک  نمی‌خورند. غذای ماهیان گیاه خوار آب شور، گیاهان مختلف از جمله گیاهان گلدار و جلبک‌ها می‌باشند. منبع اصلی تغذیه ماهی آب شور در حقیقت جلبک‌ها است به خصوص جلبک‌های سبز، قرمز، آبی و قهوه‌ای است، البته انواع دیگری هم وجود دارد که امکان دارد تعدادی از ماهیان آن‌ها را ترجیح دهند.

انواع ماهی‌های آب شور

ماهیان آب شور تنوع بسیار زیادی دارند و هر کدام ویژگی و جلوه خاص خود را نیز دارا می‌باشند. چند نوع از ماهی آب شور که خواص ویژه‌ای دارند و برای کسانی که مبتدی هستند نیز مناسب می‌باشند، عبارتند از:

  • دلقک ماهی آب شور
  • دلقک ماهی اسلاریس سیاه
  • خرگوش ماهی
  • آتش ماهی
  • دارت فیش
  • دارت فیش گورخری
  • باسلت
  • کاردینال
  • سودوکرومیس
  • بلنی ها
  • نئون ارکید
  • رویال گراما

دارت فیش گورخری

نکات خرید ماهی آب شور برای تغذیه

هنگامی که مقدار غذا در آکواریوم از یه حدی بیشتر شود، کیفیت آب درون آن پایین می‌آید، لذا به غذا دادن بیش از حد به ماهی‌ها پافشاری نکنید تا خطری آن‌ها را تهدید نکند. دقت داشته باشید که اگر تنها تغذیه با گیاه را، حتی برای گونه‌های گیاهان به عمل آوریم، سبب از دست دادن برخی از ویتامین‌ها در گونه مورد نگهداری می‌شود. لازم است در کنار تغذیه گیاهی از موارد دیگری که ماهی‌ها تمایل به آن دارند، هم استفاده شود.

بنابراین تمامی گونه‌ها از انواع غذا‌ها می‌توانند استفاده کنند ولی غذای مرتبط با گونه خودشان اصلی ترین، مهم ترین و لذیذترین غذا برایشان است. باید بعد از غذا دادن سیفون کشی را انجام دهید تا غذاهای مصرف نشده خارج شود و کیفیت آب پایین نیاید و در شرایط مناسب باقی بماند.

سودوکرومیس ih

 تغذیه گونه‌های مختلف ماهی آب شور به سه دسته تقسیم می‌شوند:

گونه های گیاه خوار

 برای این گونه‌ها اغلب از جلبک‌های فرآوری شده، کاهو و اسفناج استفاده می‌شود، در کنار غذاهای گیاهی، پروتئین‌ها و مکمل‌های سایر گونه‌ها را نیز برای تامین مواد مورد نیاز مصرف می‌کنند.

 گونه های گوشت‌خوار

 همانطور که از نامشان پیداست، از موجودات آبزی دیگری تغذیه می‌کنند که از ترکیب چند ماده غذایی تشکیل می‌شود؛ (ماده با کوبیده شدن و مخلوط شدن این ترکیب درست ‌می‌شود.) این‌ها نیز از غذاها و مکمل‌هلی گونه‌های دیگر برای تامین مواد مصرفی خود استفاده می‌کنند.

مقدار و اندازه هر یک از مواد برای ترکیب به نوع ماهی نگهداری شده بستگی دارد، بنابراین باید به نوع ماهی توجه کرده، سپس ترکیب مد نظر را تهیه کنید تا برای ماهی شما خطری به دنبال نداشته باشد.

 مواد‌های ترکیبی شامل دل پاک کرده گوسفند یا مرغ پخته شده در مدت زمان 20 دقیقه ای به همراه کمی نمک، میگوی پاک شده و همینطور پخته شده در مدت زمانی بین 15 تا20 دقیقه با کمی نمک، ماهی کلیکا، برگ کاهوی شسته شده، کف دریای آسیاب شده، آرتمیای خشک ( همان میگوی آب شور)، کرم خونی خشک ( البته باید دقت کنید که از این مورد بیش از اندازه استفاده نکنید، چون استفاده بیش از اندازه از آن سبب یبوست در ماهی می‌شود.)، پولک و غذاهای تقویتی ماهی‌ آب شور می‌باشند. همه این موارد را به حالت جداگانه و ترکیبی می‌توانید از فروشگاه‌های مربوطه خریداری کنید.

 گونه های همه چیز خوار

 برای این گونه‌های می‌شود از تمامی غذاهای موجود استفاده کرد، یعنی ترکیبی از غذاهای گیاهخواران و گوشتخواران. ماهی‌ها از تمامی غذاهای گونه‌ها تغذیه می‌کنند ولی غذای مخصوص گونه خودشان در الویت قرار دارد، دراین گونه تمامی مواد در جایگاه یکسانی قرار دارند، ولی هم چنان باید دقت کرد که مواد باید براساس خاصیت غذاییشان دسته بندی شوند و هر نوع ماهی نیاز به مکمل و پروتئین خاصی دارد که باید به آن توجه داشت.

برای شناخت بهتر نوع ماهی و نیاز‌ها و مکمل‌های مخصوص آن‌ها می‌توانید از فروشندگان فروشگاه‌های مربوطه کمک بگیرید. باید این موضوع را یاداوری کنیم که برخی اوقات غذای ماهیان بالغ و نوزاد با یکدیگر فرق می‌کند، ولی غذاهایی هم وجود دارد که برای ماهیان بالغ و نوزاد مشترک است و می‌توانید به طور همزمان از آن غذاها استفاده کنید. لذا قبل از خرید غذا برای آبزیان خود نسبت به نوزاد و بالغ بودن آنان اطمینان یابید.

نکات خرید ماهی آب شور برای نگهداری در آکواریوم

درباره نکات خرید ماهی آب شور برای آکواریوم‌ها و نگهداری از آن‌ها نیز نکات خاصی باید در نظر گرفته شوند که عبارتند از:

  1. از آنجایی که آکواریوم‌ها دارای آب شیرین و آب شور هستند و نوع آب شور آن برای ماهی‌های دریایی و اقیانوسی مناسب می‌باشند، حتما به نوع آکواریوم‌ها دقت داشته باشید.
  2. باید به ابعاد ماهی برای نگهداری در آکواریوم آب شور توجه شود. ماهیان باید بتوانند فضای آزاد مناسب با حجمی که دارند، در آکواریوم داشته باشند تا به راحتی حرکت کنند.
  3. سازگاری ماهی‌های آب شور با همدیگر و عدم نگهداری گونه‌های خشن و پرخاشگر در کنار دیگر گونه‌ها نیز از نکات مهم در خرید ماهی آب شور است که اهمیت خود را دارد.
  4. برای خرید و نگهداری از ماهیان به ویژگی‌های آن حتما توجه داشته باشید. برخی از ماهی‌ها مثل شیر ماهی می‌توانند سمی مهلک و خطرناک داشته باشد.
  5. قبل از اینکه ماهی را وارد آکواریوم کنید، باید از سلامتی و عدم وجود بیماری در آن اطمینان یابید.


دسته‌بندی