در دنیای ماشینی امروز یکی از خاص ترین مواردی که ممکن است در دکوراسیون یک بخش اداری، تجاری و مسکونی مورد توجه و استفاده قرار گیرد اکواریوم ها هستند. تنوع گیاهان و موجودات مورد استفاده در این دنیای خاص وسیع و گسترده است. مرجان آب شور یکی از نمونه های گیاهی زیبایی هستند که بسیاری از  دارندگان آکواریوم  علاقه زیادی به نگهداری از آن دارند. برای  داشتن مجموعه ای از مرجان های زیبا در آکواریوم باید به تغذیه مرجان ها دقت و توجه بیشتری داشت. ساختار اصلی مرجان ها ترکیبی از تمام عناصر حیاتی است که در خلقت آفریده های دیگر نیز دیده می شود. اگر چه ظاهر این موجود ساده است اما پیچیدگی های خاصی در پیکره  طبیعی خود دارد.

طبیعت مرجان ترکیبی از عناصر کربن، نیتروژن، اکسیژن و هیدروژن است که باعث تشکیل بخش های پروتئینی، لیپیدی، کربوهیدرات و مواد معدنی در ساختار این موجود زنده شده است. برای تغذیه مرجان ها روش های متفاوتی وجود دارد.

تغذیه توسط پوست و شبکه مخاطی

بسیاری از مرجان ها مواد غذایی مورد نیاز خود را با گیر انداختن مواد غذایی در شبکه مخاطی که اطراف دهان خود دارند تامین می کنند. این شبکه مخاطی شامل مژه هایی است که وظیفه گیرانداختن و شکار مواد غذایی را برعهده دارد.شکل مرجان ها و روش تغذیه آنهاشکار طبیعی

در ساختار طبیعی بسیاری از مرجان ها بخش هایی مانند نیزه وجود دارد که یک وسیله طبیعی برای تغذیه مرجان ها است. این ساختار نیزه مانند به مرجان کمک می کند تا  بتواند به راحتی طعمه خود را شکار کند.  این ساختار نیزه مانند با نام nematocyte شناخته می شود و تنها با میکروسکوپ الکترونی قابل مشاهده است.

ساختار و شکل مرجان ها در نوع  و روش تغذیه آنها تاثیرگذار است. اما به طور کلی نحوه تقسیم بندی تغذیه مرجان ها به دو صورت اصلی، اوتوتروفیک و هتروتروفیک است.

اوتوتروفیک که از طریق فتوسنتز  توسط یک جلبک انجام می شود.

هتروتروفیک روشی است که در آن مرجان از مواد غذایی معلق موجود در آب تغذیه می کند.

روش تغذیه اوتوتروفیک در مرجان ها

مرجان هایی که  با جلبک ها هم زیست هستند نیز روش تغذیه متناسب خود را دارند، این نوع از مرجان ها می توانند ساختار نرم یا سختی داشته باشند. بیشتر انرژی مورد نیاز این مرجان ها که در حدود 80 درصد است از روش فتوسنتز تامین می شود، جلبک های زئوگزانتلا مسئول تولید این انرژی برای مرجان ها هستند. پس برای تغذیه مرجان ها به روش اوتوترفیک به نور مناسب نیاز است تا جلبک بتواند فتوسنتز را  انجام دهد.    روش تغذیه هتروتروفیک در مرجان ها

روش تغذیه هتروتروفیک در مرجان ها

 در روش هتروتروفیک مرجان ها شروع به فیلتر کردن آب اطراف خود در آکواریوم می کنند. با این کار می توانند زئوپلانکتون ها را شکار کنند و مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین کنند. مرجان هایی که  در بدن خود  جلبک های زئوگزانتلا دارند از روش اتوتروف استفاده می کنند. اما نمونه هایی از مرجان که این جلبک را در ساختار خود ندارند باید به صورت روزانه به مواد غذایی دسترسی  داشته باشند و میزان مصرف مواد غذایی آنها نسبت به نمونه های دیگر بسیار زیاد است. نگهداری از این نوع مرجان ها به دلیل روش نگهداری و روش سخت تغذیه مرجان ها بسیار مشکل است.

اطلاع از روش تغذیه متفاوت مرجان ها به ما کمک می کند تا در صورت نگهداری گونه های مختلف در کنار هم از نیازهای آنها آگاه باشیم.  تغذیه مرجان هانکاتی  که درباره ی تغذیه مرجان ها باید بدانید

در زمان نگهداری از مرجان ها در آکواریوم لازم است تا شرایط متناسب با فضای اصلی زندگی آنها مهیا شود. در این صورت شما یک آکواریم سرحال و زیبا از مرجان های رنگارنگ در اختیار دارید. عوامل زیادی علاوه بر تغذیه مرجان ها اهمیت دارد.

میزان سرعت آب

تغذیه به مقدار سرعت آب وابسته است چون حجم مواد غذایی و طعمه مور نیاز مرجان ها با تغییر سرعت آب در اطراف آنها می تواند تغییر کند.

شکل ظاهری مرجان ها

اندازه دهان مرجان ها در دریافت غذا توسط آنها تاثیرگذار است.

املاح ضروری در تغذیه ی مرجان ها  

ساختار و شکل بافت های مرجان ها به گونه ای است که از عناصر مختلف تشکیل شده است.  برای رشد و تکثیر، این موجودات نیز نیاز به املاح و مواد معدنی خاصی برای رشد بهتر دارند.

کربن

کربن مورد نیاز برای تغذیه ی مرجان ها در محیط های آبی توسط منابع غیرآلی مانند کربنات یا دی اکسید کربنی که توسط مرجان دریافت شده است تامین شود.

 پریدنین

یک ترکیب آلی دارای کربن است که می تواند در تولید پروتئین ها و کربو هیدرات مورد استفاده قرار بگیرد.

نیتروژن

گیاهان و جلبک هایی که در محیط اطراف مرجان ها وجود دارند بزرگترین منبع نیتروژن هستند.  برای تامین این ماده  در تغذیه ی مرجان ها باید Ph آب اطراف مرجان در آکواریوم مشابه  محیط زندگی اصلی آن باشد. همزیستی با موجودات آبزی دیگر مانند برخی نمونه های خرچنگ ها می تواند تامین کننده نیتروژن مورد نیاز مرجان ها باشد.

فسفر

فسفر در غذاهای حیوانی و ضایعات به مقدار زیاد وجود دارد، اما باید توجه داشته باشید که مقدار فسفر باید کنترل شده باشد تا علاوه  بر تامین نیاز مرجان ها محیط آب اطراف آن را نیز آلوده نسازد.

پتاسیم

پتاسیم به صورت معمول در آب وجود دارد و نیازی به تامین آن از منابع دیگر نمی باشد مگر اینکه آکواریوم شما اوضاع مناسبی نداشته باشد.

در کنار  املاح و مواد معدنی ضروری ترکیباتی مانند کلسیم، سولفور، منیزیم ،آهن ، مس و منگنز و برخی از آنزیم های پراکسیداز نیز به حفظ کیفیت آب کمک می کنند.تغذیه مرجان هانتیجه گیری

نیاز روحی و روانی افراد به قرار گرفتن در یک فضای مثبت و انرژی بخش باعث شده است تا آکواریوم ها به شکل های گوناکون در زندگی انسان های امروزی ورود پیدا کنند. در کنار انواع متنوع ماهی ها، گیاهانی مانند مرجان ها نیز مورد توجه قرار گرفته اند. برای در اختیار داشتن یک آکواریوم مرجانی سرحال و زیبا باید تغذیه مرجان ها بسیار مورد توجه قرار گیرد و نیازهای آن برای رشد و تکثیر مناسب برطرف شود.